jangan tergezut bila nengok gambo kek nie cam nie...ekekkeee..memandangkan bulan nie Intan kurang ambil order atas sebab-sebab kesihatan, makanya xkan nak biarkan blog Intan nie bersawangkan..nanti pengunjung ingat Intan dah xberbisnes plak..eehhh...masih lagi berbisnes...cuma bulan nie jer agak kurang..al-maklumla..cuaca sekarang very the panas..Intan nie plak kurang vitamin C..ekekkeee..so cepat tol kena demam-demam segala nih..dahla nak baik sikit punya seksa..so Intan nak letak recipe kek yang pernah Intan cuba...so korang pun boleh try...SHARING IS CARING maaaa....ekekeeee...
A:-
3 bijik telur
100gm gula caster (jangan gula kasar lak...)
1 sudu makan ovalette (boleh dijumpai di semua kedai jual barang kek)
B:-
60gm tepung gandum
20gm tepung jagung
1 sudu teh garam (kalau nak kurangkan ke 1/2 sudu pun boley..no problemo..)
40gm susu tepung (can use anykind of susu tepung, Intan guna susu tepung anak jer..hehee..)
C:-
250gm cream cheese
50gm butter
Caranyer:-
- pukul A hingga kembang
- masukkan B, gaul rata hingga sebati
- pukul C berasingan hingga lembut then masukkan ke dalam adunan tadi, gaul biar sebati
- masukkan ke dalam loyang dan kukus selama 20 minit..
NOTED: brownies nie sememangnyer turnout very the gebuss..marbeles..
(merah-merah kat atas brownies tuh Intan boh strawberry..xmo boh pun xper...ikut suka..)
SELAMAT MENCUBA...
No comments:
Post a Comment